Reinheidseisen Draadvonken

Gepubliceerd feb. 05, 23
6 min read

Draaderosie

Naast de bottleneck speelde ergonomie ook een belangrijke rol. Werknemers hadden vaak aan het eind van de week lichamelijke klachten door het laden en het lossen van de assen. Dat wil je in een bedrijf uiteraard voorkomen. Genoeg redenen dus om wederom naar een andere oplossing te zoeken, aldus Van Akkeren.

Zo heeft het bedrijf onderzocht of de vierkantassen niet op een andere manier gemaakt konden worden. Van Akkeren: We hebben ronde profielen onderzocht, omdat dit veel eenvoudiger is om te bewerken. Echter, omdat de kleppen bovenop bevestigd worden, ontstaat er een kier tussen het ronde profiel en de klep. Hier kan vuil tussen gaan zitten en dat wil je niet in de voedingsmiddelenindustrie.

Ook is gekeken naar een kokerprofiel waar astappen later ingelast worden. Ook dit bleek niet geschikt in verband met bacterievorming in de holle ruimtes. Verder is gekeken naar verschillende De losse kop spant de vierkantas in met een hydraulische vierklauw, voert de as aan in de machine en ondersteunt de as tijdens het bewerken.

Cnc Metaal

Beide oplossingen duurden echter een stuk langer, dus is toch gekozen om de assen te draaien zoals het al jaren wordt gedaan. Alleen nu geautomatiseerd. ROBUUST EN FLEXIBEL In samenwerking met Promas en TFT heeft Geelen gekeken naar een oplossing met een draaibank die robuust genoeg is om bestand te zijn tegen vibraties en het klapperen en een automatisering waarmee de vierkantassen (vierkant 40 mm en 50 mm) flexibel gehandeld kunnen worden.

CMZ maakt gebruik van robuuste blokgeleidingen op zowel de X-, Y- als Z-as. Dit maakt de machine erg geschikt voor bewerkingen met hoge belastingen. Bijzonder aan CMZ is dat de blokgeleidingen in eigen fabriek worden gemaakt. Metaalbewerking op maatmatrijs. De geleidingen worden gehard en nauwkeurig nageslepen, terwijl de tegengedeeltes nog altijd handmatig geschraapt worden.

De CMZ TD is uitgerust met een zestienvoudige turret, een zelfcentrerende hydraulische vierklauw van Inoflex en een CNC-gestuurd tegencenter. AUTOMATISERING De CMZ wordt door de spil beladen door een gerobotiseerd beladingssysteem van TFT. De complexiteit van deze installatie zat in het bedenken van een concept om alle facetten bij elkaar te brengen, zonder de machine om te bouwen.

Zinkvonkmachine

Bob Bakker, Engineer bij TFT vult aan: Al onze oplossingen zijn klantspecifiek. We maken zoveel mogelijk gebruik van bestaande onderdelen die al ER WAREN NIET VEEL BEDRIJVEN DIE IN STAAT WAREN OM DEZE ASSEN TE PRODUCEREN TSM editie 5 35 19 Techniek Nieuwsbrief Dit is de wekelijkse nieuwsbrief van Techni, Show Magazine Webversie bekijken Het CMZ TD draaicentrum heeft een hydraulische vierklauw, een zestienvoudige turret en een CNC-gestuurd center beproefd zijn. Metaalbewerkingsbedrijven.

Onze taak is vervolgens om al deze verschillende onderdelen samen te brengen tot een vloeiend geheel. Het beladingssysteem bestaat uit een pallet voor de vierkantassen, een handlingsrobot met een grijper die zowel vierkant 40 als 50 kan oppakken, en een beweegbare losse kop (Spuitgietmatrijs kosten). Deze losse kop meet de vierkantas, spant deze in met een hydraulische vierklauw, voert de as aan in de machine en ondersteunt de as tijdens het bewerken.

Vonkerosie / Draaderoderen - DraadvonktechniekHoge Precisiebewerking Van Mechanische Onderdelen

We hebben ingestoken op een betrouwbaar proces en dan gebruik je onderdelen die bewezen betrouwbaar zijn, aldus Van de Ven. TFT heeft de complete productiecel in eigen huis opgebouwd, getest en geoptimaliseerd. Van de Ven: Onze ervaring met CMZ was erg prettig. Omdat we onze automatisering moesten koppelen aan de draaimachine, moest CMZ wat aanpassingen doorvoeren.

Zinkvonken

Daarnaast heeft TFT ook een gebruiksvriendelijke interface gemaakt, zodat het personeel er eenvoudig mee overweg kan. Voordat de productiecel werd geplaats bij Geelen, heeft TFT eerst de cel uitvoerig getest met proefseries. Daarnaast heeft de operator ervaring opgedaan met het systeem. Vonken of frezen. Tijdens het hele automatiseringstraject hebben we de operator betrokken.

Door ze te betrekken zien ze dat hun werkzaamheden juist veranderen en vaak ten goede, aldus Van Akkeren. Het is een genot om met deze nieuwe machine te werken, vindt Dawid Gatczenia, operator bij Geelen. PRODUCTIE VERDUBBELD Volgens Van de Ven is de productie met de nieuwe productiecel verdubbeld, van drie stuks per uur naar minimaal zes vierkantassen per uur. Metaaltechniek.

Tijdens pauzes kan nu worden doorgedraaid en aan het einde van de dag wordt het magazijn nog eens gevuld, zodat na werk- DE COMPLEXITEIT VAN DEZE INSTALLATIE ZAT IN HET BEDENKEN VAN EEN CONCEPT OM ALLE FACETTEN BIJ ELKAAR TE BRENGEN, ZONDER DE MACHINE OM TE BOUWEN De oude draaimachine bestaat uit twee samengebrachte draaimachines en staat nog in de productieruimte.

Vonkverspanende Oplossingen In Luchtvaartsector

Omdat alleen in dagdienst gewerkt wordt, kan de productietijd al met elke uren worden verlengd. Maar ook de nieuwe draaimachine zorgt voor een hogere productiviteit. Zo is de machine uitgerust met allerlei eigentijdse functies. Het houdt bijvoorbeeld een contante snijsnelheid aan, door het toerental automatisch te verhogen naarmate de diameter van het product kleiner wordt - Fijnmechanische technieken.

Dit kan simpelweg geprogrammeerd worden in de besturing. Draadvonken. Daarnaast is de CMZ uitgerust met een CNC-gestuurd tegencenter. Hierdoor kunnen de toerentallen verder omhoog. Qua gereedschap wordt gebruik gemaakt van beitelplaatjes en expertise van Seco. We zijn nog steeds aan het kijken of we hier en daar het proces kunnen optimaliseren, maar we zijn al erg tevreden over hoe het systeem nu draait, aldus Van de Ven.

Voor Promas zijn dit leuke projecten om onderdeel van te zijn, besluit Smeenk. KLIMAATBEWUST Geelen Counterflow heeft het thema energieneutraal en duurzaamheid hoog op de agenda staan. Dat is alleen al te zien aan het kantoor dat volledig duurzaam en energieneutraal is gebouwd. Het volledige gebouw is van hout en regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het doorspoelen van wc s en het bewateren van een grote plantenwand, die voor zuurstof en een goed intern klimaat zorgt.

Metaalbewerking

DraadvonkerijZinkvonken

Ook in de productie en de logistiek houdt het bedrijf rekening met duurzaamheid. Zo zijn ze momenteel bezig om een spuitcabine volledig elektrisch te maken zodat deze van het gas af kan. Daarnaast wordt volgend jaar de CO2-lasersnijder vervangen door een energiezuinige fiber-uitvoering - Spuitgietmatrijzen. Verder wordt er zo min mogelijk plastic verpakkingsmateriaal gebruikt en probeert Geelen gebruik te maken van toeleveranciers die dicht in de buurt van Haelen zijn gevestigd, om de logistieke footprint op het milieu zo klein mogelijk te houden.

Niet zeuren, maar poetsen is het devies. Marco Mans kijkt tevreden (Draaderosie). Hij is nu negen jaar directeur van Tuwi en voert het bedrijf samen met Tadema aan tijdens de jubileumfeesten van de leverancier van metaalbewerkingsmachines. Het Winterswijkse bedrijf bestaat veertig jaar en viert dat groots. Twee dagen staan de deuren van het bedrijf open voor iedereen - Metaal draaien.
Matrijs bouw

Draadvonken uitbesteden

Metaalbewerkingsbedrijf

Zinkvonkmachines

Fijnmechanische techniek

EDM Vonkeroderen

Het leidinggeven bevalt Mans (EDM Vonkverspanen). Ik had van de vorige directeur, Raymond van Turnhout, al veel vrijheid gekregen toen hij nog de baas was. Vanaf het moment dat Jeroen Tadema en ik het overnamen, zag ik pas wat hij allemaal deed. Gelukkig kunnen Tadema en ik de taken verdelen, maar wat heb ik een respect voor Van Turnhout.

Meer van Erkend

Navigation

Home

Latest Posts

Tips Voordat U Een Keuken Gaat Kopen

Published Mar 25, 23
7 min read

Nieuwe Keuken Kopen - Hoe Pak Je Dat Aan?

Published Mar 25, 23
7 min read

Aanbetaling Keuken

Published Mar 23, 23
7 min read